nedeľa 17. septembra 2017


Keď sa povie detox...- 1. časť
                                      Článok prevzatý z nášho webu GeneráciaMladých.sk


Existuje hneď niekoľko názorov na to, ako charakterizovať očistu tela zvnútra, takzvaný detox. Zatiaľ čo niektoré názory prezentujú potrebu detoxu organizmu ako bežnú súčasť života človeka potrebnú pre udržanie optimálne fungujúceho metabolizmu, vrátane posilnenia obranyschopnosti organizmu, či prevencie vzniku rôznych škál civilizačných ochorení, iné naopak prezentujú tvrdenie, že venovať špecifickú pozornosť detoxu nie je potrebné, pretože telo sa dokáže s nahromadeným "odpadom" vysporiadať samo. Na oboch týchto tvrdeniach je niečo pravdivé. Najskôr je však potrebné vytvoriť si bližšiu predstavu o "odpade", ktorý by mal byť z tela odstránený.

V žiadnom prípade si netreba predstavovať znečistenie organizmu v zmysle "nánosu nečistôt" niekde v črevách. Hovoríme predovšetkým o znečistení na bunkovej úrovni, to znamená, že je určitá telu škodlivá látka dopravená prostredníctvom krvi až k jednotlivým orgánom v tele, kde je následne prenesená na sústavu buniek tvoriacich orgán. Problémom nie je ani tak samotné znečistenie bunky, s ktorým si telo v mnohých prípadoch dokáže poradiť aj samo, ako zmena, ktorú znečistenie v bunke môže spôsobiť. Napríklad znížená schopnosť reprodukcie - ďalšieho delenia bunky, znížená životnosť bunky, či dokonca až chybné "kópie" bunky, ktoré môžu byť v prípade ich prílišného rozšírenia zdrojom a spúšťačom širokej škály závažných civilizačných ochorení.

Ľudské telo počas dňa vykonáva množstvo zložitých, no nevyhnutných opatrení pre svoju optimálnu funkciu. Nie je to len obrana pred nežiadúcimi látkami, ale rovnako aj neustála kontrola jednotlivých funkcií. Problém však nastáva ak.......

Pokračovanie článku nájdete na našom webe. Pre presmerovanie KLIKNITE SEM!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára